Mám zavirovaný počítač, co s tím?

Máte podezření, že máte zavirovaný počítač? Opět jako první koukáte na internet, kde se dovíte, že i přes užívání kvalitního antivirového programu a jeho pravidelné aktualizace se to může stát. Internet nabízí řadu kvalitních i méně kvalitních volně dostupných antivirových programů. Nejčastěji se jedná o zjednodušené verze komerčních produktů (housecall.trendmicro.com, bitdefender.com, onecare.live.com a mnoho dalších). Bohužel se objevují i podvodné programy, které se jako antivirové pouze tváří, ve skutečnosti však fungují přesně naopak. Vir do počítače zavlečou.

Nejdůležitější je prevence

Základem je legální, aktualizovaný operační systém a kvalitní, legální, aktualizovaný antivirový pogram. Rovněž je důležite pravidelně aktualizovat podpůrné programy (java, adobe reader, flash player a další). Neméně důležité je chvat se na internetu zodpovědně. Žádný antivirák Vám nepomůže, když si škodlivý program nainstalujete úmyslně – nejčastěji jako součást nějaké stažené nelegální hry nebo jiného softwaru.

Oprava počítačů Ostrava a je po problému

I když bývá obecně bezpečné, odstraňování virů může s sebou nést riziko ztráty dat nebo poškození operačního systému. Infikování počítače virem trvá několik milisekund, následky mohou být katastrofální a odstranění viru nemusí být ani zdaleka tak jednoduché. Proto doporučujeme, abyste si dříve než budete pokračovat, zálohovali důležité nebo cenné soubory z vašeho počítače. Pokud nechcete nic riskovat a nemáte důvěru ve výše uvedené antivirové on-line skenery je dobré se obrátit na profesionály v tomto oboru – oprava počítačů Ostrava společnost Propet. Můžete jim zavolat kdykoliv a v kteroukoliv hodinu (602 769 857).

Oprava notebooků Ostrava Propet

Pokud se váš počítač nebo notebook začne divně chovat – zpomalí, zamrzá nebo nereaguje, aplikace a systém se dlouho načítají, bezdůvodně se restartuje, zobrazují se hlášení o nedostatku paměti i přesto, že paměť je dostatečná, zobrazují se chybová hlášení o poškozených souborech, adresářích, nedají se spustit některé nástroje, zkrátka počítač se najednou chová „divně“ – tak váš notebook pravděpodobně napadl virus nebo jiný škodlivý program. V tom případě doporučujeme si do vyhledávače zadat – oprava notebooků Ostrava.